Putovanie ľudí Knihy
E-kniha

Debutový román držiteľky Nobelovej ceny za literatúru, ktorým Olga Tokarczuk začala svoju literárnu cestu... Čítať viac

Vydavateľstvo
Premedia, 2024
168 strán
2-3 hodiny čítania

Debutový román držiteľky Nobelovej ceny za literatúru, ktorým Olga Tokarczuk začala svoju literárnu cestu... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

9,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Marian Janik:Len jeden odtieň zrady.Marian Janik,2024

Viac o e-knihe

Debutový román držiteľky Nobelovej ceny za literatúru, ktorým Olga Tokarczuk začala svoju literárnu cestu.

Francúzsko, rok 1685. Kráľ Slnko zavádza katolicizmus ako jediné povolené náboženstvo. Skupiny hugenotov prechádzajú krajinou, aby sa dostali na sever, kde dúfajú nájsť novú vlasť. Z okien koča ich sleduje skupina nezvyčajných cestovateľov smerujúcich na juh. Veronika, kurtizána čakajúca na snúbenca, Markíz, muž zaoberajúci sa alchýmiou, boháč de Berle a nemý kočiš Gauche. Každý z nich opustil Paríž z iného dôvodu. Táto cesta, miestami priam dobrodružná, by mohla zmeniť nielen ich osudy, ale aj dejiny celého ľudstva.

V Pyrenejách, ku ktorým smerujú, je v múroch malého kláštora už stáročia ukrytá Kniha. Teraz má šancu rozhodnúť o budúcnosti sveta. Lenže je svet pripravený na to, aby sa Kniha našla? Tento mladistvý román, napísaný pred tridsiatimi rokmi, je skutočnou zlatou baňou motívov, ktoré Olga Tokarczuková rozvinula vo svojich ďalších dielach a získala si tak medzinárodné uznanie a obdiv čitateľov.
Čítať viac
Originálny názov
Podróż ludzi Księgi
Počet strán
168
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2497835
Štýl
historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Poľsko
Vydavateľstvo
Premedia
Pre koho
pre ženy, pre mužov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

40

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
včera
Úžasné dielo
Olgino písanie je úchvatné, nad jej knihami nejeden čitateľ premýšľa a táto jej prvotina je famózna. Keď sa v roku 1685 rozhodne zopár ľudí putovať do Pyrenejí za Knihou ukrývajúcou tajomstvá budúcnosti sveta, ešte netušia, čo všetko ich počas cesty čaká. Nemý Gauche, alchymista Markíz, kurtizána Veronika, či boháč de Berle sú zvláštnou skupinkou, z ktorej každého jedného ženie za Knihou niečo iné. A možno zistia, že nie je to len ona, čo majú nájsť. Podarí sa im k nej dostať? Je na ňu ľudstvo pripravené? Čo keď nájdu aj niečo úplne iné, než si od cesty sľubovali?
Anotácia tejto knihy ma oslovila, ale jej stránky ukrývajú omnoho viac. Aká je naša existencia? O čom je život? Možno počas čítania budete mať v mysli aj vy podobné otázky. Kniha sa dotýka viacerých tém, akými sú napríklad náboženstvo, nadprirodzeno, moc, mágia, veda, láska, ale každý si v nej nájde niečo sebe vlastné. Autorka poukazuje na to, že niekedy nie je až tak dôležitý cieľ, ale tá cesta, po ktorej k nemu kráčame, pretože na nej môžeme nájsť niečo pre nás úžasné, ale zároveň aj samých seba. Pre lepšie precítenie si táto kniha vyžaduje plné sústredenie sa, preto ju možno budete čítať trošku dlhšie, ale v konečnom dôsledku dostanete skvelý zážitok. Mňa donútila premýšľať a určite sa k nej ešte vrátim, pretože mám pocit, že v nej nájdem stále niečo nové. Musím vyzdvihnúť aj nádherný dizajn obálky a prebalu i perfektné myšlienky. Začítajte sa aj vy do tejto krásnej knihy, na ktorej púti možno lepšie spoznáte aj vy samých seba.
Čítať viac

Olga Tokarczuk

Čítať viac

Vydavateľstvo Premedia

Čítať viac

„Na koláčikoch niečo je. Vyjadrujú lásku. Sú to také malinké instantné objatia.“

Pekáreň v Brooklyne - Julie Caplin, 2021
Pekáreň v Brooklyne
Julie Caplin