Anna O.
E-kniha

Vražedkyně, nebo oběť?

Čeho jsme schopni ve spánku? A neseme za to odpovědnost? Omlouvám se, myslím, že jsem je zabila, napsala Anna Ogilvyová před čtyřmi lety, než ji našli spící a zakrvácenou na... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2024
408 strán
6-7 hodín čítania

Čeho jsme schopni ve spánku? A neseme za to odpovědnost? Omlouvám se, myslím, že jsem je zabila, napsala Anna Ogilvyová před čtyřmi lety, než ji našli spící a zakrvácenou na místě dvojnásobné vraždy. Doktor Prince, odborník na... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

19,05 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Angie Argalášová:Skutočné prázdniny.Branislav Argaláš,2024

Viac o e-knihe

Průměrný člověk prospí třiatřicet let. Čeho všeho jsme během spánku schopni? A neseme za to odpovědnost?

Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem v ruce poblíž dvou těl jejích ubodaných přátel. Anna O. ale od té doby spí a další čtyři roky se ji nepovedlo probudit.
Doktor Benedict Prince je forenzní psycholog a odborník na poruchy spánku se specializací na zločiny spáchané během něj. Jeho novátorská metoda na přerušení „syndromu rezignace“, jak Annin stav popisují odborníci, je poslední nadějí na probuzení Anny a možností spravedlivého soudu. Takové profesní metě se nedá odolat…

Jenže případ Anny O., jmenovkyně pacientky z knihy Sigmunda Freuda, je ostře sledovaný a Ben musí jednat obezřetně. Nejenže čelí nenávistným útokům, ale sám má profesní tajemství a komplikovaný osobní život. Navíc v průběhu léčby znejistí: opravdu Anna vraždila, nebo je za tím něco jiného? Jen ona zná pravdu o tom, co se té noci skutečně stalo. A jen Benedict ví, jak se k ní dostat. Ani pro jednoho z nich to dost možná nebude výhra.
Co když naše noční můry ve skutečnosti žádné noční můry nejsou? Příběh nahlížený z pohledu více postav neustále kličkuje a graduje až k napínavé hře na kočku a myš, kdy do poslední chvíle není jasné, kdo je tu kočka a kdo myš. Strhující, znepokojivý thriller, který vás jen tak nepustí.

Vychází v překladu Hany Sichingerové.
Čítať viac
Originálny názov
Anna O
Počet strán
408
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2506831
Štýl
mysteriózny, psychologický, tragický, napínavý
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Grada
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
1
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Natália z nathalysreading
Neoverený nákup
17.5.2024
Kniha ma zaujala od prvej stránky. Štýl písania je veľmi svieži. Žiadne stagnovanie deja, žiadne nezmyselné odbočky. Každá stránka nahlodávala moju zvedavosť a potrebovala som vedieť viac a viac, až som sa napokon ocitla na konci. Pohľady sa menili tak bravúrne, že som sa tešila na každú zmenu rozprávača. V texte vidíme tiež zápisky Anny, ktoré nás pomaličky posúvajú k pravde. Všetko je vyrátané na efekt, aby sa docielilo veľké finále, no čitateľ bude túto hru milovať, lebo koniec je fantastický, aj keď tam vidím logické chyby. No nedajte sa odradiť. Ja vždy niečo nájdem. Osobne ma mrzí, že autor to nedoviedol do dokonalosti a vytvoril priestor na pochybnosti.

I am scared about who I become at night and what I might do.
I am scared by the dark thoughts that sleep inside me.

Bolo tam všetko, čo správny triler potrebuje: napätie, zvláštne situácie, nejednoznačný zámer autora. Stále som si lámala hlavu nad tým, ako sa to uzavrie, pretože príbeh bol veľmi zamotaný a ustavične som prichádzala na nové prepojenia. Dej mi nedal vydýchnuť a testoval moje pozorovacie schopnosti. Nemala som ale šancu zistiť niečo skôr, ako to nastalo. Musela som počkať na spisovateľa. Aj keď som bola v jednom momente sklamaná, že som odhalila najväčší zvrat, nebolo to nakoniec tak, ako sa to javilo. Záver ma šokoval. Autor predpokladal, akým smerom sa budú uberať moje myšlienky, utvrdzoval ma v tom, vodil za nos, lebo rátal s tým, že presne táto dedukcia vyplynie z informácií, ktoré mi dal. Fungovalo to. Úplne ma zmiatol a dobehol. Annu O môžem vrelo odporučiť.

3,5/5
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Rodný kraj má korene, ktoré prerastú dušu človeka tak, že nikdy nezabudne, kde sa cítil prvýkrát milovaný.“

Pustovník: Slzy zeme - Vladimír Štefanič, 2021
Pustovník: Slzy zeme
Vladimír Štefanič